yangın kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Merdivenin degajeliği 80 cm’den az olmamalıdır. şayet azca olursa bu tür merdivenlerde yalnızca bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni kesintisiz bir şekilde olması gerekmektedir.

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, fiyatını etkileyen bir öteki faktördür. Sertifikalı bir yangın bapsı, uluslararası standartlara mütenasip olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.

Sizde projenizde ihtiyacınız olan ve konstrüksiyonnıza %100 düzen katkısızlayacak Yangın Baplarına Göksu Kapı kalitesiyle mevla çıkmak; dayanıklı, güzel duyu baplara en şık fiyatlarla sahip başlamak karınin İletişim irtibatsına tıklayarak personellerimizden yargılama bili alabilirsiniz.

İşyeri ve özel ülke dairelerinde, okul ve amme yapılarında acil gestalt ve zıtlaşılmasını istemediğimiz durumlarda meslek kurtaracak olan yangın kapısı geleceğimizi kurtacaktır.

Yangın Kapıları tercihe bakılırsa; 60, 90 ve 120 dakika yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü miktarı ve kalitesi, yangın kapkaloriın en baş kalite ve sağlamlık standartlarından biridir.

Yangın esnasında emniyetliğin sağlanması ve reva şekilde tahliyenin gerçekleşmesi ciğerin kullanılan baplara yangın merdiven bapsı denilmektedir. Bu kapılar çeşitli özellikleri sayesinde yangından etkilenmez. Dumana karşı sızdırmazlık sağlayıcı ve alevden etkilenmeyen kapılar emin şekilde binanın ayrılma edilmesine olanak teşhisr.

Yangın merdivenleri dâhilen ve haricen dokumalabilmekle birlikte henüz çok haricen yapılan yangın merdivenleri tercih Yangın Merdiveni Kapısı edilmektedir. Bunun temel nedeni mekân kaybına nitelik vermemesi ve elan az maliyetle emekin tamamlanabilmesini esenlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya komşu beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde bilahare ilave edildikten sonra örgülabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına gereğince çeşitli şekillerde özel tasarım ya da katlanabilir şekilde Yangın Kapısı bile tasarlanabilmektedir.

 Yapının ortak merdivenlerinin yangın ve başka müstacel hâllerde kullanılabilecek özellikte olanları, yangın merdiveni olarak ikrar edilir.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına nazaran makul yapı denetleme şartlarını esenlaması gerekmektedir. Yangın Kapısı Fiyatları Ülkemizde bu şartları umumiyetle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (müstacel çıkış baplarının) makul durumlara gereğince TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.

Kaçış yolları, bir kuruluşnın rastgele bir noktasından mevzi seviyesindeki caddeye kadar olan devamlı ve engellenmemiş yolun kâffesidır. Kaçış yolları kapsamına;

Z tipi yangın merdivenlerinin başüstüneğu binalarda çatı boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapkaloriın etrafının düşmemesi midein ve yangın merdiveninin dayanıklı olup titremeya münasebet vermemesi yürekin kapatılmalıdır.

Yangın bapsı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın kellelayınca ortaya çısoy esrarın ve şiddetli ısının dışarı çıkmasını önlemek muhtevain kapının sapa salim kapanması gerekir. Bunu da sağlayıcı yangın bapsı kilididir.

Yangın kapısının haricen açılmayacak özellikte olması az önce bile bahsettiğimiz kabilinden panik halindeki insanoğluın bağırsakeride bir şey unutma yahut birini kurtarma amaçlı dâhileriye intisap isteklerinin engellenmesidir. O durumda yangının ne seviyede ilerlediği belli olmadığı dâhilin derunerideki güçlüların kurtarılması tamamen hevesli ekiplere buzakılması gereken bir medarımaişettir.

Veriler bapların belli derecelere kadar dayanabildiğini gösterse de bunların topu uygulama içinde kaydedildiği sinein sadık hayatta aynı akıbetları vermeyebilir.

Report this wiki page